Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-28@17:11:51 GMT

ژرمن‌ها همچنان وفادار، هندی‌ها رفیق نیمه‌راه

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۵۳۴۸۲

ژرمن‌ها همچنان وفادار، هندی‌ها رفیق نیمه‌راه

رویداد۲۴ فضای روابط تجاری و بانکداری ایران مبهم و غبارآلود است. تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای خروج واشنگتن از توافق هسته‌ای ایران شوک بزرگی به بازارهای اقتصادی و روابط تجاری و بانکی خارجی ایران وارد کرد، شوکی که تبعات آن از نخستین روز پس از این تصمیم آغاز شد و تا به امروز نیز ادامه دارد و بعید است در آینده نزدیک نیز متوقف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با توجه به تهدیدات روزانه واشنگتن درباره اعمال شدیدترین تحریم‌های طول تاریخ علیه ایران، تحلیلگران بر این باور هستند که این تهدیدات فضای تجارت در ایران را سخت‌تر کرده و خواهد کرد چرا که در نتیجه این تهدیدات شرکت‌ها و بانک‌های اروپایی ناگذیر از محدود کردن یا قطع روابط خود با تهران از بیم جریمه‌های ناشی از تحریم‌های آمریکا هستند.

بر همین اساس، بسیاری از شرکت‌ها و بانک‌های اروپایی اعلام کرده‌اند که احتمالا قادر به ادامه فعالیت در ایران و ادامه روابط خود با تهران نیستند، برخی دیگر نیز اعلام کرده‌اند که دیگر تمایلی برای سرمایه‌گذاری در ایران ندارند، در این بین برخی از بانک‌ها و شرکت‌ها نیز به تعاملات اقتصادی خود در ایران پایان داده‌اند. هرچند در این بین هستند شرکت‌ها و بانک‌هایی که اعلام کرده‌اند با قدرت به تعاملات اقتصادی خود ادامه می‌دهند.
 
در این بین روابط بانکی ایران با کشورهای مختلف غربی و آسیایی که یکی از مهمترین دستاوردهای پسا برجام به شمار می‌رود نیز با خطر نابودی مواجه است، برخی از بانک‌ها از قطع تراکنش‌های خود با ایران خبر داده‌اند و برخی دیگر نیز اعلام کرده‌اند که تنها تا پایان فرصت باقی مانده تا اعمال مجدد تحریم‌های کاخ سفید علیه ایران به تعاملات اقتصادی خود با تهران ادامه می‌دهند. در این بین به نظر می‌رسد آنچه که برای واشنگتن از اهمیت قابل توجهی برخوردار است زمین‌گیر کردن سیستم بانکی کشور است، چرا که از این مسیر می‌تواند به اهداف خود در زمینه تضعیف سیستم اقتصادی کشور دست یابد.

بانک مرکزی و سیف هدف اول واشنگتن

تنها یک هفته پس از اعلام خروج آمریکا از برجام، وزارت خزانه داری این کشور فهرست جدیدی از تحریم های خود علیه ایران را منتشر و در آن «ولی الله سیف» رئیس کل بانک مرکزی ایران را تحریم کرد. بر این اساس، ولی الله سیف مشمول تحریم‌های ثانویه آمریکا شد، به آن معنا که تبعیت از این تحریم برای همه اتباع و نهادهای آمریکایی و همه اتباع و نهادهای کشورهای خارجی که نمی‌خواهند مشمول تحریم‌های آمریکا شوند، لازم‌الاجراء است.
 
تحریم‌های آمریکا علیه سیف البته بی‌جواب نماند و صندوق بین‌المللی پول با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که از این تحریم‌ها تبعیت نمی‌کند و به همکاری‌های خود با بانک مرکزی ایران و سیف ادامه می‌دهد. در بیانیه صندوق بین‌المللی پول آمده است: «ایران یکی از اعضای صندوق بین‌المللی پول است و صندوق مطابق با مقررات خود، با سیف به عنوان رییس کل و بانک مرکزی ایران همکاری خواهد داشت.»

ژرمن‌ها همچنان وفادار

در حالی که بانک « DZ»یکی از بزرگترین بانک‌های آلمان که بانک مادر بیش از یک هزار بانک تعاونی در آلمان به شمار می‌رود به همراه «دویچ بانک» و «کامربانک» ، دو بانک اصلی این کشور از معاملات خود با ایران عقب نشینی کرده است، اما ۶ بانک کوچک این کشور اعلام کرده‌اند که علی‌رغم تحریم‌های آمریکا اما به دنبال همکاری با ایران هستند.

از سوی دیگر، بانک مرکزی آلمان نیز اعلام کرده که تغییری در همکاری‌های مالی با ایران ایجاد نخواهد کرد. البته ادامه این همکاری را به تصمیم اتحادیه اروپا در زمینه ادامه همکاری با ایران منوط کرده است.

هندی‌ها و رفاقت نیمه راه

۲۵ روز از خروج واشنگتن از برجام می‌گذرد و هندی‌ها بار دیگر ثابت کردند که رفیق نیمه‌راه هستند. دو بانک هندی از صادرکنندگان هندی خواستند که مبادلات مالی‌شان را با ایران تا ماه اگوست و اعمال مجدد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران تکمیل کنند. این برای نخستین بار نیست و در دوران تحریم ها نیز هندی‌ها بارها به کارشکنی در روابط مالی و تجاری خود با ایران اقدام کردند.

بر همین اساس اتحادیه صادرکنندگان هند گفته که بانک‌های «اینداسلند» و «یو سی او» که تسهیلات صادرات به ایران را ارائه می‌کردند باید تا ۶ اگوست بر اساس ضرب‌الاجل تعیین شده برای اعمال مجدد تحریم‌ها عمل کنند.

همچنین بانک اس بی آی بزرگ‌ترین بانک هند به شعبات خود در مورد تبعات همکاری با شرکت‌هایی که با ایران و روسیه مبادلات تجاری دارند، هشدار و دستور داد، از انجام هرگونه نوع همکاری نظیر صدور اعتبارنامه اسنادی یا ضمانت بانکی برای هر معامله مرتبط با ایران خودداری کنند. بر همین اساس ، به شعبات بزرگ این بانک که پرداخت‌های واردات نفت از ایران را انجام می‌دهند، اعلام شده است که به پالایشگاه‌های هندی اطلاع دهند که در صورتی که اجرای تحریم ها ادامه یابد، این بانک از ۴ نوامبر به بعد توانایی انجام چنین تراکنش‌هایی را نخواهد داشت.
سوئیسی‌ها در فکر ماندن یا رفتن؟

بانک بی‌سی‌پی سوئیس یکی از خبرسازترین بانک ها در ارتباط با ایران بود، رویترز هفته پیش اعلام کرد که بانک بی‌سی‌پی از بیم جریمه‌های آمریکا از بازار مالی ایران خارج شده است و مبادلات جدیدش را با ایران متوقف کرده است. این در حالی است که بی‌سی‌پی سوییس که سال ۱۹۶۳ تاسیس شده یکی از بازیگران فعال در ارتباط با تجارت‌های مالی ایران در بازار کالا بوده است.

یک روز پس از آن اما یک منبع آگاه از دولت سوئیس اعلام کرد، بانک بی‌سی‌پی سوئیس که پیشتر ارائه خدمات به شرکت‌های ایرانی را متوقف کرده بود همکاری با ایران را از سر گرفته و هم‌اکنون شرکت‌های نفتی ایرانی می‌توانند از طریق این همکاری پول مورد نیاز خود را نقل و انتقال دهند.

اکنون باید منتظر ماند و دید دومینوی خروج بانک‌های کشورهای مختلف از ایران از بیم تحریم‌ها و مجازات‌های آمریکا به کجا ختم خواهد شد و چه سیاست‌هایی از سوی دولتمردان در این باره اتخاذ می‌شود، آیا مذاکرات با اروپا برای حفظ برجام به نتایج مثبت و در نتیجه نجات روابط بانکی بین‌المللی ایران منجر خواهدشد؟
منبع: فابانیوز

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 تحریم فشارهای امریکا بانک های خارجی خروج از ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۵۳۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند


به گزارش خبرگزاری صداوسیما ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (شنبه) هشتم اردیبهشت ماه به اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌ها علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران و همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌ها علیه ایران واکنش نشان داد و این اقدامات را به شدت محکوم کرد.

وی همچنین از همراهی معدود کشور‌هایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه  در واکنش به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا و قطعنامه پارلمان اروپا گفت: دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض برجام و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال کرده و طلبکار باشند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

انگلیس، آمریکا و کانادا در واکنش به پاسخ تنبیهی ایران به رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه ششم اردیبهشت ماه تحریم‌های جدیدی علیه اتباع و شرکت‌های ایرانی اعمال کردند.
کنعانی با بیان اینکه ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تأکید کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

 چرا پارلمان اروپا از پرداختن به عامل اصلی بروز تنش در منطقه طفره می‌رود؟
این دیپلمات ارشد ایرانی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت؛ جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریسم ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!
سخنگوی وزارت امور خارجه پرسید: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!
نمایندگان پارلمان اروپا پنجشنبه ششم اردیبهشت ماه در قطعنامه‌ای ضمن محکوم کردن حمله اخیر ایران به پایگاه‌های نظامی رژیم اسرائیل، خواستار تحریم‌های بیشتر علیه ایران شدند. آنها در این قطعنامه نسبت به حمله این رژیم به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق فقط ابراز تأسف کردند.
کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعا‌های مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین گفت: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریع‌ترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.
وی افزود: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه عنوان کرد: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.
اگر رشادت سپاه نبود، تروریسم داعشی تا پشت در پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود
کنعانی یادآور شد: اگر رشادت و جانفشان‌ی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریسم سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضد تروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تأکید کرد: تکرار رویکرد‌های غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعا‌های آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعا‌ها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

دیگر خبرها

  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت
  • انتقاد از رفیق بازی مدیران ورزشی در اصفهان/ وزیر ورزش به این بازی مار و پله خاتمه دهد
  • پی‌اس‌جی ۳-۳ لوهاور: قهرمانی به تأخیر افتاد
  • فرار بزرگ شاگردان آلونسو از باخت؛ ادامه شکست ناپذیری لورکوزن
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • پیروزی شاهین‌طبع در جدال مهران‌های بسکتبال/ استیونس همچنان می‌درخشد
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • فیلم/ کودکان همچنان در بانک اهداف بمباران‌های غزه
  • نمایندگان آمریکایی در سودای تحریم بانک‌های چینی
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد